Traduceri documente​

Bazează-te pe profesioniști. Alege traducerile de documente realizate cu grijă de traducătorii noștri specializați.​

Pe această pagină
Parteneri de încredere

Ce presupun serviciile noastre de traduceri?

Serviciile noastre de traduceri sunt servicii specializate de traducere simplă a unor documente (+50 de pagini) din limba lor originală în limba selectată de tine. La serviciile noastre de traduceri veți apela atunci când aveți nevoie să traduceți texte precum:

 • Manuale
 • Specificații
 • Documente de licitație
 • Cataloage
 • Prezentări de produse
 • Documentație tehnică
 • Studii
 • Rapoarte
 • Proceduri
 • Orice fel de comunicări în scris de peste 50-100 de pagini.

Pentru astfel de servicii traduceri, noi oferim traducători specializați pentru limba în care aveți de tradus textele și pentru domeniul acestora.

Tipuri de traduceri oferite de Highlights Translations

 • Traducere documente pentru organizații
 • Traduceri autorizate
 • Traduceri acte notariale
 • Traduceri tehnice
 • Traduceri medicale
 • Traduceri documente interne, precum rapoarte și proceduri
 • Traducere documente necesare studiilor
 • Traducere documente de licitație, legislative sau financiare
 • Traducere acte de peste 50-100 de pagini din orice domeniu

Cele mai populare tipuri de traduceri la Highlights Translations

Cele mai populare tipuri de servicii traducere documente oferite de echipa noastră sunt traducerile simple.  Acestea sunt utilizate când textul tradus circulă intern în organizația ta sau când e diseminat partenerilor de afaceri, de proiect sau clienților din afara organizației.

Traduceri tehnice

Acest serviciu de traduceri reprezintă traduceri specializate în domenii tehnice, care se concentrează pe terminologie și limbaj specific unei industrii sau discipline. Aceste traduceri sunt realizate de traducători cu expertiză în domeniul respectiv.

Traducere documente pentru proiecte de anvergură

Acestea sunt traduceri destinate documentelor asociate proiectelor extinse sau complexe. Acestea pot include contracte, planuri de proiect, rapoarte de progres și alte materiale legate de gestionarea și implementarea proiectelor.

Traduceri autorizate

Serviciul de traduceri autorizate este serviciul care oferă traducerea, semnarea și ștampilarea actelor de către traducători autorizați de către Ministerul Justiției. Astfel de traduceri sunt diferite de traduceri acte notariale și de traduceri legalizate. 

Pentru a vă ajuta să identificați tipul de serviciu de care aveți nevoie, am explicat diferența dintre o traducere autorizată și o traducere legalizată în detaliu, în blogul nostru specializat.

Traduceri documente necesare studiilor

Aceste servicii traduceri sunt adaptate pentru documente necesare în contextul studiilor de piață sau a celor academice, cum ar fi statistici, proceduri, rezultate, concluziile ședințelor de tip focus grup sau alte materiale relevante pentru studii.

Traducere documente pentru organizații

Acestea sunt traduceri dedicate documentelor organizaționale, cum ar fi politici, proceduri, rapoarte, sau alte materiale interne, pentru a facilita comunicarea și înțelegerea în cadrul unei organizații.

Nici acestea nu constituie traduceri acte notariale. Acesta este un serviciu separat, oferit de traducătorii noștri. 

Preț traducere documente

Prețuri începând de la
0.15 lei/cuvânt
pentru traduceri în și din engleză
Livrare în
1-3 zile
pentru documente sub 3000 de cuvinte
traduse în și din engleză

Situații în care vă recomandăm serviciul nostru de traduceri

 • Aveți de depus documente pentru o licitație în altă țară sau participați la o licitație în România cu parteneri străini.
 • Aveți de creat și de implementat proiecte pentru oameni din alte țări.
 • Aveți de scris rapoarte, de elaborat proceduri și indicatori de performanță.
 • Aveți de semnat contracte cu parteneri străini.
 • Aveți nevoie de un document tradus și semnat de un notar, caz în care noi vă oferim serviciul de traduceri acte notariale.
 • Doriți să accesați piețe noi pentru produsele și serviciile dumneavoastră.

Pentru toate acestea veți avea nevoie să vorbiți pe limba clienților dumneavoastră. Iar biroul de traduceri Highlights Translations este un partener la care puteți apela cu încredere pentru asta.

Experiența Highlights Translations

De peste douăzeci de ani suntem alături de organizații internaționale, agenții guvernamentale și non-guvernamentale, companii mari și mici.

Un birou de traduceri profesionist, avem grijă ca clienții noștri să-și transpună viziunea și proiectele, reformele și conceptele, produsele, poveștile și cultura în înțelesuri locale, cu ajutorul serviciilor noastre complete.

Cum lucrează specialiștii noștri

 • Materialul dumneavoastră este preluat și prelucrat cu o echipă de traducători specializați în domeniul respectiv.
 • Specialiștii selectați de noi transpun cu precizie sensul din materialul dumneavoastră în limba celor care îl vor citi.
 • În același timp, ne ocupăm să transpunem în materialul tradus forma materialului dumneavoastră original (aranjare în pagină, împărțire pe titluri și capitole, grafice și poze etc.).
 • Fiecare material trece printr-o sesiune de verificare și editare înainte de a ajunge la client.
 • Respectăm cu strictețe termenele de livrare stabilite împreună cu clienții noștri.
 • Oferim servicii traduceri București și peste tot în țară.

Viziunea noastră asupra calității serviciilor de traducere documente

În viziunea noastră, este esențial ca traducerile să fie făcute bine și la timp – și să fie făcute de profesioniști. Iată argumentul nostru: Chiar dacă „toată lumea vorbește engleza” (așa am auzit), oamenii preferă întotdeauna să li se vorbească în limba lor.

Iar un traducător profesionist face mai mult decât să „vorbească engleza”.  Acesta poate să transpună cu precizie toate nuanțele din textul dumneavoastră în limba celor care îl vor citi.

Știe ce cuvinte să folosească pentru a reda exact mesajul pe care doriți să îl comunicați. Și știe cum să folosească cuvintele pentru a trece nu doar de barierele lingvistice, ci și de diferențele dintre culturi.

Impactul unei traduceri profesioniste în serviciul organizației tale

Organizațiile sunt „cetățeni” importanți ai lumii în care trăim. Ele ne asigură serviciile și produsele de care avem nevoie și care ne fac viața mai comodă și frumoasă.  Pentru a putea face asta, organizațiile au nevoie să comunice.

Atât în interiorul organizației, cât și între organizații și – poate cel mai important – între organizații și oamenii care le folosesc produsele și serviciile.

Fie că e vorba de mediul de afaceri sau de ONG-uri, de instituții publice sau de organizații și agenții internaționale, traducerile sunt o rotiță esențială în comunicare.

Alte tipuri de traduceri de care ai putea avea nevoie

Ca alternativă a serviciilor de traduceri oferite de Highlights Translations, menționăm și alte servicii traduceri București:

 • Traduceri autorizate
 • Traduceri legalizate, juridice
 • Traduceri acte notariale și asistență la notar

Traduceri autorizate

Traducerile autorizate sunt efectuate de traducători autorizați de Ministerul Justiției din România.  Ele poartă semnătura și ștampila traducătorului și, de obicei, aceste traduceri le veți primi în formă tipărită. Veți avea nevoie de acest tip de servicii atunci când aveți de depus documente la o instituție publică din România sau din străinătate.  De asemenea, o situație frecventă în care veți folosi acest tip de serviciu este atunci când aveți de depus și tradus documente pentru o licitație.

Traduceri legalizate, juridice

Fie că e vorba de contracte sau de acte ale organizației dumneavoastră, sau de acte dintr-o procedură de arbitrare sau un proces în instanță, acestea țin de serviciile unui birou traduceri legalizate București sau din orașul tău. Pe lângă cunoștințe specifice, serviciile de traduceri legalizate necesită intuiție lingvistică, atenție și precizie.

Traduceri acte notariale și asistență la notar

Traducerea notarială este un serviciu pe care îl folosiți atunci când aveți nevoie să semnați un document în fața notarului (procură, contract, declarație etc.).  La notar veți fi însoțit de un traducător autorizat de Ministerul Justiției din România.

Cere o ofertă

Dacă sunteți în căutarea unor servicii de traducere de înaltă calitate, cu un personal de experți specializați într-o varietate largă de domenii și limbi, Highlights Translations este soluția perfectă pentru dumneavoastră.

Oferim precizia și atenția la detalii pe care le așteptați, respectând în același timp termenul de livrare stabilit.

Nu lăsați barierele lingvistice să vă împiedice progresul. Contactați-ne azi și descoperiți cum vă putem ajuta să vă eliberați potențialul pe piețele internaționale.

Aveți nevoie de mai multe detalii? Completați formularul de mai jos cu câteva informații despre proiectul dumneavoastră, sau contactați-ne prin e-mail, și echipa noastră va răspunde în maxim 2 ore.

Ai nevoie de o cotație urgentă? Sună-ne la 0722 765 112!

Atașează fișierele pe care dorești să le traduci mai jos.