Servicii de interpretariat

Bazează-te pe interpreți specializați, cu experiență. Depășește barierele culturale și lingvistice. Asigură succesul evenimentului tău.

Pe această pagină
Parteneri de încredere

Serviciile de interpretariat profesionale oferite de echipa Highlights Translations prioritizează realizarea unei comunicări fluide și exacte, adaptate nevoilor dumneavoastră.

Ce sunt serviciile de interpretare sau interpretariat?

Serviciile de interpretariat, numite și servicii de interpretare, sunt acele servicii de care aveți nevoie la un eveniment (conferință, curs, congres), prin care interpretul traduce mesajul vorbitorului dintr-o limbă în alta și invers. Acestea sunt necesare și la o întâlnire cu parteneri de afaceri sau cu echipa de proiect, la focus grupuri sau în orice situație în care se întâlnesc mai multe persoane, care vorbesc limbi diferite.

Serviciile de interpretariat sunt de mai multe feluri:

 • Interpretariat simultan
 • Interpretare consecutivă
 • Interpretare de tip șușotaj
 • Servicii specializate de interpretare

Highlights Translations oferă toate aceste servicii de interpretare în funcție de tipul evenimentului și cerințele dumneavoastră. 

Ce înseamnă interpretariat simultan?

Interpretariat simultan, numit și traducere simultană, înseamnă serviciul în care interpretul traduce în același timp în care vorbitorii își exprimă mesajul.

Serviciile de interpretare simultană sunt potrivite evenimentelor dinamice și necesită de multe ori echipamente specializate. Am detaliat aceste informații pentru a vă ajuta să decideți dacă interpretarea simultană este potrivită pentru evenimentul dumneavoastră:

Serviciile de interpretariat simultan: Care sunt avantajele?

Avantajul principal este că vorbitorii pot să își susțină discursul continuu, fără a trebui să se întrerupă pentru a permite interpretului să traducă.

Un alt avantaj al acestui serviciu este că puteți găzdui la eveniment oricâte grupe de vorbitori de limbi diferite.

Echipele de interpreți se vor ocupa să asigure fluența comunicării, iar cu interpreții Highlights Translations, participanții nici nu vor simți că vorbesc limbi diferite.

Pentru ce tip de eveniment vă recomandăm interpretariatul simultan?

Vă recomandăm să alegeți serviciul de interpretariat simultan pentru conferințe, cursuri, congrese și evenimente în care este comunicarea trebuie să se desfășoare neîntrerupt.

În experiența noastră, serviciile de traducere simultană sunt potrivite și pentru întâlniri mai mici, în care doriți să beneficiați de avantajul de a nu trebui să întrerupeți discursul vorbitorilor pentru a da timp interpreților să traducă.

Ce trebuie să aveți în vedere când optați pentru interpretariat simultan?

Este important să aveți în vedere că pentru interpretariat simultan este nevoie de echipamente specializate, precum:

 • Cabine de traducere simultană
 • Sistem de sonorizare
 • Console și receptori pentru interpretare simultană
 • Orice alt tip de echipament necesar

Pentru fiecare limbă vorbită de un grup de persoane de la evenimentul dumneavoastră, veți avea asistență din partea câte unei echipe de doi interpreți.

Echipa noastră vă va îndruma în legătură cu necesitățile specifice tipului de eveniment pe care îl organizați.

Interpretariat consecutiv

Interpretariatul consecutiv sau serviciul de traducere consecutivă este acel tip de serviciu în care vorbitorul se oprește la anumite intervale de timp, pentru a permite interpretului să transpună mesajul în altă limbă.

Pentru ce tip de eveniment vă recomandăm serviciul de interpretariat consecutiv?

Interpretariatul consecutiv este recomandat evenimentelor precum întâlniri oficiale cu delegații mici, dar și în discuții de afaceri cu mai puțini participanți.

În general, acest serviciu este potrivit întâlnirilor în care se vorbește o singură limbă străină.

Ce trebuie să aveți în vedere când optați pentru interpretariat consecutiv?

Va trebui să luați în calcul faptul că durata evenimentului dumneavoastră se va dubla.

Partea bună este că, în general, serviciul de interpretare consecutivă nu necesită echipamente speciale.

Interpretariat de tip șușotaj

Interpretariatul de tip șușotaj este un serviciu de interpretare simultană care se „șoptește” la urechea beneficiarului.

Da, ați înțeles bine – în acest caz, beneficiarii vor fi asistați de o echipă de 2 interpreți, care vor traduce alternativ, la intervale scurte de timp.

Pentru ce tip de eveniment vă recomandăm interpretariat de tip șușotaj?

Șușotajul este potrivit pentru întâlniri de afaceri sau evenimente în care numărul de persoane care au nevoie de acest serviciu este mic.

Ce trebuie să aveți în vedere când optați pentru interpretariat de tip șușotaj?

Pentru ca acest serviciu să funcționeze, este necesar ca următoarele condiții să fie îndeplinite:

 • Să existe un singur beneficiar (cel mult 2)
 • Interpretarea să se facă într-un singur sens (adică, din limba vorbită în sală în limba beneficiarilor)

Este important ca interpreții să traducă alternativ, la intervale de 20 de minute sau o jumătate de oră, pentru ca procesul să se desfășoare cât mai eficient și cu acuratețe.

Servicii specializate de interpretariat

Serviciile specializate de interpretariat sunt acele servicii concepute pentru un tip specific de eveniment care influențează necesarul de echipamente și modul de desfășurare al interpretării. La Highlights Translations, puteți beneficia de servicii specializate de interpretariat, precum:

 • Interpretariatul pentru focus grupuri
 • Interpretariatul de legătură
 • Interpretare online sau la distanță
 • Interpretare asistată de Tour Guide

Interpretariatul pentru focus grupuri

Interpretariatul pentru focus grupuri este un serviciu care necesită interpreți special „antrenați” ca să asigure traducerea unor astfel de sesiuni.

Interpretariatul de legătură

Interpretariat de legătură este util atunci când mergeți în vizită la o fabrică, la birourile din teren, când aveți o întâlnire cu echipa de proiect sau cu alți parteneri de afaceri.

Acest serviciu combină interpretarea de tip șușotaj și servicii de interpretare consecutivă.

Interpretariat online sau la distanță

Pentru interpretare online, veți avea nevoie de o aplicație de întâlniri online care oferă și funcția de interpretare.

Până acum, singura pe care am descoperit-o și cu care se poate lucra decent (inclusiv în sensul de costuri decente) este Zoom.

Interpretare asistată de sistem Tour Guide

La Highlights Translations beneficiați de interpretare asistată de sistem Tour Guide, pe care o recomandăm pentru workshop-uri și întâlniri cu un număr redus de participanți.

Vă sugerăm ca înainte de a opta pentru acest serviciu să luați în considerare avantajele și dezavantajele interpretării cu sistem Tour Guide și să ne contactați pentru consultanță.

Cum alegeți serviciul de interpretariat potrivit?

Pentru a alege cel mai potrivit serviciu de interpretariat pentru orice tip de întâlnire sau eveniment unde aveți vorbitori de mai multe limbi, nu ezitați să apelați la Highlights Translations.

Vom stabili împreună ce serviciu de interpretare se potrivește cel mai bine pentru evenimentul dumneavoastră.

De asemenea, vă vom prezenta cu sinceritate opțiunile de costuri, inclusiv costuri cu echipamentele sau tehnica specializată, ca să vă puteți încadra în cel mai mic buget posibil.

De ce este importantă calitatea serviciilor de interpretariat?

Un serviciu de interpretariat de proastă calitate vă poate afecta grav proiectul și afacerea. Și nu va fi ușor să vă dați seama ce a afectat de fapt evenimentul sau deciziile luate în urma lui.

Veți putea observa confuzia și frustrarea participanților la eveniment (sau veți simți doar că sunt stânjeniți), dar e mai dificil să realizați că ele au apărut pentru că mesajul dumneavoastră nu a fost transmis corect în limba partenerilor.

Dacă aceștia nu înțeleg exact ceea ce doriți să le comunicați și nici dumneavoastră nu sunteți sigur de ceea ce aceștia transmit, cel mai probabil nu e nimic în neregulă cu mesajul în sine, ci cu serviciile de interpretare.

Distorsiunea apare la transmiterea mesajului; un cuvânt de-al dumneavoastră, o idee, un concept a fost înțeles greșit și transpus eronat în cealaltă limbă. Confuzia se transformă în frustrare, iar comunicarea nu mai poate avea loc, pentru că între cel care transmite și cel care recepționează nu se mai poate stabili legătura.

Cum puteți recunoaște serviciile de interpretariat de bună calitate?

Serviciile de interpretariat de bună calitate facilitează fluiditatea și precizia comunicării. Semnul unei bune comunicări între parteneri care vorbesc limbi diferite este că ei simt că vorbesc aceeași limbă.

Ideile curg și soluțiile apar nestingherite, pentru că nu mai există bariere între părțile care dialoghează. Și de aceea, rolul interpretului (al echipei de interpreți) este esențial.

Experiența Highlights Translations: Calitate fără compromis

În viziunea Highlights Translations, nu există compromis în calitatea serviciilor de interpretariat.Interpreții sunt acel element din comunicare pe care nu îl vedeți și nu îl simțiți, dar fără de care nu puteți comunica. Noi, la Highlights Translations am învățat acest lucru în peste 20 de ani de experiență.Am învățat că e importantă capacitatea de a lucra în echipă și că e important să știi să alegi oamenii care lucrează bine împreună pentru a asigura servicii de interpretare de o calitate fără compromis.Știm cât de importante sunt aptitudinile strict lingvistice ale unui interpret, dar și calitatea sa umană și conduita etică.Interpreții noștri au capacitatea de a fi prezenți, atenți și impersonali, de a acționa și a reacționa rapid.

Viziunea noastră

Munca noastră este aceea de a spulbera barierele din comunicare, pentru ca proiectul dumneavoastră să se dezvolte în locuri noi și să aducă beneficiile pe care le doriți.În sensul acesta și în munca aceasta, calitatea serviciilor noastre nu este doar importantă – e esențială.

Cere o ofertă

De peste 20 de ani, consiliem clienți și asigurăm echipe de interpreți și tehnicieni atât pentru mediul de afaceri, cât și pentru autorități de stat, organizații internaționale și organizații neguvernamentale.Serviciul de interpretariat este un serviciu important pentru reușita proiectelor dumneavoastră. Și puteți fi siguri că veți găsi în Highlights Translations un partener pe care vă puteți baza.Vă dorim succes în tot ceea ce faceți!Dacă doriți să cereți o ofertă, sau aveți alte întrebări, completați formularul de mai jos și vă vom răspunde în maxim 2 ore.

Ai nevoie de o cotație urgentă? Sună-ne la 0722 765 112!